Obrázok článku: Ako vybrať posteľ na mieru

Ako vybrať posteľ na mieru

V posteli trávime priemerne až jednu tretinu nášho života. Je to veľmi dôležitá súčasť nábytku, ktorý využívame najčastejšie, a nie je ho potrebné meniť každých pár rokov. Výber postele je preto rovnako dôležitý ako výber kvalitného matraca. Na čo sa pri výbere postele zamerať, aby ste boli spokojní a cítili sa maximálne pohodlne?

Základom je typ materiálu

Jednou z prvých otázok, ktorú by ste si mali položiť pri výbere novej postele, je materiál, z ktorého má byť vyrobená. Na trhu dnes nájdeme postele z masívu, drevotriesky, kovové či čalúnené postele. Rozdiely je možné pozorovať najmä v pevnosti či odolnosti materiálu, možnom vŕzganí jednotlivých konštrukcií alebo ich ostrých hranách. Tieto faktory následne ovplyvnia aj výslednú cenu postele. Zvažujte pre a proti. Je to iba na vás, čo si zvolíte.

Typy postelí podľa rôzneho využitia

Akú posteľ hľadáte? Jednolôžkovú, dvojlôžkovú, rozkladaciu, poschodovú? Typov postelí je v súčasnosti viac než dosť a vyberú si aj tí najnáročnejší. Vo Westieri vyrábame čalúnené a dizajnové postele hardtop, box-springové postele či postele s úložným priestorom. Alternatívou ku klasickým hardtop posteliam sú aj naše hardtop XL postele.

calunene postele Westieri

Jedinečnosť čalúnených postelí

Ak chcete mať vo svojej spálni posteľ na mieru, ktorá je naozaj jedinečná, odporúčame siahnuť po čalúnenej posteli. K dispozícii budete mať rôzne materiály či farby, ktoré prispôsobíte dizajnu celého bytu. Vo Westieri ponúkame našim zákazníkom prírodné látky Linara či lesklé zamatové látky Mercis. Ich rôzne kombinácie dodajú posteli nádych luxusu, ktorý vaša spálňa potrebuje.

Rozmery postele – podľa čoho ich vybrať?

Vo všeobecnosti platí, že dĺžka plochy, na ktorej spíte, by mala mať približne o 15-20 cm viac vy. Ak vám nebude postačovať klasická posteľ s dĺžkou 200cm, nechajte si vyrobiť dlhšiu posteľ na mieru a doprajte svojmu telo priestor, ktorý potrebuje. Čo sa týka šírky postele, väčšine zákazníkov postačuje 80cm až 90cm pre jednu osobu. Dopyt po atypických matracoch, ktoré sú širšie a dlhšie však stále rastie. Ak patríte medzi tých, ktorí si v posteli doprajú pohodlie, radi vyrobíme matrac a posteľ len pre vás.

Ako je to s výškou postele?

Ideálna posteľ je tá, na ktorú si pohodlne sadnete a pohodlne sa z nej postavíte. Najviac využívané sú postele s výškou 45 – 55 cm. Pre starších ľudí odporúčame zvoliť si trochu vyššiu posteľ, s ktorou bude najmä vstávanie z nej jednoduchšie. Deťom naopak postačí aj posteľ s výškou 40 cm.

Čelo je ozdobou postele

Spálňa je vaším kráľovstvom, a z toho dôvodu odporúčame dizajnové čelo postele na mieru. S vyšším predným čelom sa budete môcť v posteli pohodlne oprieť a využiť tento čas napríklad na večerné čítanie. Viacerí klienti prišli s jasnou predstavou – mať čelo postelena celej stene, prípadne mať čelo postele v inom odtieni ako jej zvyšok. S čelami postelí sa dá experimentovať a vaša posteľ na mieru bude vďaka nemu jedinečná.

posteľ na mieru

Dizajnové čelá postelí Westieri

Možnosti úložného priestoru

Spojenie kvality a praktického využitia je jedným z trendov interiérového dizajnu spální posledných rokov. Na výber máte rôzne možnosti. Postele ottoman, ktorých vrchnú časť je možné otvoriť zodvihnutím, odporúčame kombinovať s ľahšími matracmi. Ak si chcete do postele odložiť niečo, čo by ste radi mali „po ruke“, siahnite po posteliach so zásuvkami. Podľa vašich predstáv si môžete zvoliť počet zásuviek aj ich umiestnenie. Do úvahy je však potrebné brať fakt, že úložné priestory posteľ o čosi nadvihnú. 

Posteľ s roštami či bez roštov?

Pri výbere postele je dôležité brať ohľad tak na jej konštrukciu, ako aj na matrac a rošty, ktoré ju doplnia. Jednou z najväčších výhod postelí z masívu je skutočnosť, že k nim vo väčšine prípadov nepotrebujete rošty. Kvalitné matrace sú často ťažšie a postupom času môžu rošty deformovať. Z dlhodobého hľadiska je tak jednoznačne vhodná posteľ s tvrdšou podložkou, ku ktorej nebudete potrebovať žiadne rošty. U nás vo Westieri máte na výber postele z masívu, ktoré spolu s dostatočne veľkým a tuhým matracom na mieru predstavujú dokonalú kombináciu.

Neobyčajné postele vyrábame najradšej

Aby ste boli maximálne spokoní, s výberom postele vám radi pomôžeme. Výroba neobyčajných postelí na mieru je našou vášňou a takúto zákazku si vždy veľmi užívame. Ak ste nedočkaví a radi by ste vedeli aspoň čo-to o posteliach z našej ponuky, vyskúšajte nový konfigurátor, ktorý obsahuje viacero alternatív pre inšpiráciu. Neváhajte a navštívte náš showroom v LightParku, kde vám poradíme vybrať si len to najlepšie.