Obrázok článku: Ako vybrať správny matrac pre deti?

Ako vybrať správny matrac pre deti?

Dobrý spánok je dôležitý v každom veku. V prípade našich najmenších má vplyv na ich vývin a správne držanie tela. Keďže deti v posteli trávia oveľa viac času ako dospelí, výber vhodného a kvalitného matraca netreba podceniť. Na čo upriamiť pozornosť a ako vybrať správny matrac pre deti, aby si ich chrbtica v noci dostatočne oddýchla?

Premyslená a kvalitná kúpa, ktorá neomrzí

Najväčší rozdiel medzi matracmi pre deti a matracmi pre dospelých je nielen v ich veľkosti, ale aj tvrdosti. Kúpu matraca neberte na ľahkú váhu, keďže sú veci, ktoré by mohli vašej ratolesti uškodiť. Zároveň je ale dobré mať na pamäti, že nejdete kupovať matrac, ktorý bude s dieťaťom rásť. Skôr či neskôr budete potrebovať novšiu a väčšiu alternatívu, preto odporúčame zvoliť si riešenie, ktoré neomrzí.

Detské matrce na mieru

Prišiel čas spať vo „svojej“ posteli alebo dokonca vo „svojej“ izbe? Vek dieťaťa a veľkosť postele sú faktormi, ktoré ovplyvnia voľbu matraca hneď v úvode. Pre škôlkarov odporúčame matrac s rozmermi 80×160 cm, pričom hrúbku necháme na vás. Vo Westieri si zakladáme na individuálnom prístupe a naše produkty vyrábame na mieru. Pre najmenších detských klientov tak dokážeme ušiť matrac s hrúbkou 23 cm alebo 28 cm, ale aj tenší matrac pre deti s hrúbkou 15 cm. Pri zachovaní všetkých kvalitatívnych vlastností môžete pre vaše dieťa vybrať napríklad Matrac Comfort v špeciálnom nižšom variante.

Doplnky pre najmenších

Ak váš drobec v noci „cestuje“, práve nižší matrac je ideálnou voľbou do postieľky s detskými zábranami. S takouto konštrukciou a kvalitným matracom si dieťa dokonale odpočinie. A nebude jediné, pokojný spánok budete mať aj vy.

Všetci vieme, že v ranom veku sa deťom občas snívajú zlé sny. Aby ste sa vyhli neplánovanej výmene matraca kvôli nočným nehodám, je dobré zvážiť aj kúpu chrániča na detský matrac, vďaka ktorému sa vyvarujete nevyhnutnej kúpe nového matraca.

Kedy je čas na trvalejšiu alternatívu?

S pribúdajúcim vekom dieťaťa je načase siahnuť po matraci so štandardnou hrúbkou 23 cm alebo 28 cm. Čím je dieťa ťažšie, tým hrubší matrac bude potrebovať. Pre deti v predškolskom alebo školskom veku odporúčame zvoliť si rozmery 80 alebo 90×200 cm. Všetko ale závisí od ich výšky a stavby tela.

Ak vyberáte matrac pre dospievajúceho teenagera, neexistuje lepší čas na výber trvalejšej alternatívy, ktorá vydrží dlhšie a je kvalitná. Matrac s rozmermi 90×200 cm alebo 100×200 cm zabezpečí dostatočné pohodlie. Ide totiž o rozmery, ktoré sú vhodné aj pre dospelého človeka a vyhovujú takmer každému.

Vhodnú tvrdosť matraca ovplyvňuje viacero faktorov

Tvrdosť matraca záleží tak od veku dieťaťa, ako aj od jeho postavy a váhy. Pre škôlkarov odporúčame matrac Medium. Ani príliš mäkký, ani príliš tvrdý, aby sa chrbtica zbytočne nenamáhala. Nižšie zaťaženie v kombinácii s týmto matracom zabezpečí ten správny vývoj vášho potomka. Podobne je to aj pri predškolákoch a školákoch. Matrace Medium sú vždy dobrou voľbou, no deti s pevnejšou stavbou tela ocenia aj tvrdší matrac Firm. Teenager už vie, čo mu vyhovuje, preto je výber tvrdosti matraca plne v jeho rukách. Väčšina si volí Medium alebo Firm, no ako sa hovorí, kým nevyskúšajú, nevedia. U nás vo Westieri si môžu tvrdosť matraca odskúšať a prispôsobiť svojim preferenciám počas celého procesu výroby.

Zbohom, roztoče a alergie

Alergie trápia veľkú časť populácie vrátane detí. Dôležité je dbať na materiál, z ktorého je matrac  pre deti vyrobený, ako dýcha a možnosť čistenia. Povrchovou látka matracov Westieri je z viskóznej bavlny alebo damašskej plachtoviny. Jej husté tkanie zabezpečí, že roztoče a zvyšky kože nemajú najmenšiu šancu preniknúť do vnútra. Priedušnosť našich matracov pre týchto záškodníkov vytvára nevhodné prostredie, čím je ich výskyt obmedzený na minimum. Samozrejme, alergia na roztoče nie je jediná, ktorou deti trpia. V takýchto prípadoch odporúčame konzultovať výber matraca s lekárom.

Aby sme pre vašich najmenších urobili naozaj všetko, čo je v našich silách, okrem chráničov na matrac nájdete teraz v našej ponuke aj čistenie matracov. Vaše deti tak budú spať nielen v kvalitnej, ale aj dezinfikovanej posteli.

Prečo práve Westieri

Keďže kvalita a spokojnosť zákazníkov je vo Westieri našou prioritou, radi vám s výberom matraca pre deti poradíme. Prírodné materiály, z ktorých matrace vyrábame, zabezpečujú odvetrávanie, sú prievzdušné, a to aj vďaka ručnému prešívaniu a prepichovaniu vlnenými rozetami. Zároveň odvádzajú pot, regulujú teplotu a je možné prispôsobiť ich ročnému obdobiu. Matrace sú robené na mieru a svojimi vlastnosťami spĺňajú aj požiadavky pre vaše dieťa.