Obrázok článku: Čo by vás malo zaujímať pri výbere matraca?

Čo by vás malo zaujímať pri výbere matraca?

Kúpiť matrac, to nie je len tak. V posteli trávime niektorí aj viac než tretinu života, kvalita spánku je teda mimoriadne dôležitá. Preto by ste aj pred kúpou matraca mali byť vyzbrojení kľúčovými informáciami. Umožnia vám lepšie pochopiť, ako sa oň starať tak, aby ste z neho vyťažili maximum a neprišli o svoje peniaze.

1. Tvrdosť matraca

Každý z nás vníma tvrdosť matraca trochu inak. Osobné preferencie človeka sa menia v závislosti od výšky, stavby tela a hmotnosti. Iné požiadavky má štíhla žena nízkeho vzrastu a iné zasa silnejší a vyšší muž.

Na úvod si človek musí položiť otázku, akú tuhosť matraca preferuje – či tvrdšiu, alebo preferuje mäkšie povrchy. Dôležité je tiež to, v akej polohe spáva. Po zodpovedaní týchto otázok ho náš personál ochotne nasmeruje k matracom, ktoré mu môžu vyhovovať.

Tvrdosť našich matracov hodnotíme na škále so štyrmi stupňami – soft, medium, firm a extra firm. Návštevník showroomu si môže vyskúšať modely z každej kategórie. 

Vyberte si taký typ matraca, na aký ste zvyknutí, alebo aký potrebujete zo zdravotného hľadiska.

2. Možnosť otestovať matrac na showroome

Tvrdosť matraca a jeho ďalšie kvality si najlepšie overíte tak, že si ho vyskúšate na showroome

Odporúčame ľahnúť si na matrac aspoň 15 minút v takej polohe, v akej štandardne spíte. Taká, ktorá je pre vás doma najprirodzenejšia. Pomáha tiež, ak máte na sebe pohodlné oblečenie. Ak budete spať s partnerom, nech príde aj on/ona. Pre páry vieme v matraci pripraviť aj kombináciu pružín, aby poskytoval komfort obom súčasne. 

Osobná skúsenosť a rady predajcu vám poskytnú presné informácie o tom, či je daný matrac pre vás alebo nie.

3. Zloženie matraca

Spať každú noc na nesprávnom druhu matraca spôsobuje bolesti chrbta, kĺbov, znížený prietok krvi, nepokoj, zhoršuje príznaky alergií a môže vyvolať respiračné problémy. Dôležitá v tomto ohľade je však nielen jeho tvrdosť, ale aj zloženie. Teda materiál, z ktorého je vyrobený.

Najlepší typ matraca sa rovnako, ako úroveň mäkkosti/tvrdosti líšia od človeka k človeku. V našej ponuke nájdete kvalitné modely z prírodných materiálov – latexu, mohéru, z vlny Alpaka a podobne. 

Všetky majú spoločnú vynikajúcu priedušnosť, hypoalergénne účinky, komfortnú termoreguláciu a vysokú úroveň pohodlia.

4. Čo pod matrac?

Umiestnenie matraca na dobrom základe predlžuje jeho životnosť. Mali by ste teda byť informovaní o najlepšej voľbe. Podpora, ktorú táto „základňa“ poskytuje vášmu matracu, minimalizuje predčasné prehnutie, preležanie a opotrebovanie, vďaka čomu bude mať dlhšiu životnosť a dlhšie bude vyzerať ako nový.

V našej ponuke nájdete postele troch typov: s úložným priestorom, alebo takzvané hardtop či boxspring prevedenia. Hardtop modely pozostávajú z tvrdej dosky z masívu, ktorá je pevnou súčasťou postele, na tejto doske je následne položený matrac. Boxspring je variant s pružinami.

5. Aká dlhá je záruka?

Záruky na matrace musia byť navrhnuté tak, aby spotrebiteľovi poskytli istotu. Garantujú, že produkt, za ktorý platíte, bude bez fyzických chýb alebo funkčných nedostatkov, a bude fungovať podľa očakávania (a za primeranej starostlivosti) po určitú minimálnu dobu.

Vždy sa vopred informujte o tom, aká je záruka na váš matrac. To však nie je všetko. Zistite si tiež, pri akých situáciách sa záruka stáva neplatná. Iba tak totiž najlepšie ochránite svoju investíciu.

6. Ako sa starať o daný matrac?

Dodržiavanie základných odporúčaní pre starostlivosť o matrac, teda pravidelné čistenie a používanie kvalitného podkladu, je nevyhnutné. Každý model a každý materiál však môže mať svoje špecifiká. Vy ich potrebujete poznať.

V rámci starostlivosti o zákazníkov po kúpe ponúkame čistiace služby, ktoré vykonávame pomocou špeciálneho prístroja. Naše matrace neodporúčame tepovať, nakoľko by mohlo dôjsť k ich znehodnoteniu.

Pýtajte sa, ako prebieha údržba, čistenie či tepovanie matraca, aký chránič používať, ako často ho otáčať a podobne. Fundovaný predajca s orientáciou v problematike vám tieto otázky zrozumiteľne zodpovie.
My vám v našej predajni a showroome radi zodpovieme všetky otázky, ktoré máte. Nie len to, radi vám sprostredkujeme aj samotný zážitok z matraca, ktorý je pri výbere nevyhnutný. Ozvite sa nám ešte dnes a vydajte sa na cestu za kvalitným spánkom.