Obrázok článku: Odporúčaná starostlivosť o prírodné matrace Westieri

Odporúčaná starostlivosť o prírodné matrace Westieri

Ak ste investovali do Vášho spánku a zaobstarali si kvalitný prírodný matrac, následnú starostlivosť o tento kúsok netreba zanedbať. Aj matrace si zaslúžia Vašu pozornosť. 

Čo Vám však vieme zaručiť je, že pravidelná starostlivosť o prírodné matrace predlžuje ich životnosť. Prečítajte si jej základné pravidlá, vďaka ktorým si dokonalý spánok užijete čo najdlhšie.

Kvalita matraca ovplyvní aj Vašu spokojnosť

Štruktúra a prírodné zloženie matracov sú jednoznačne ich najväčšou výhodou. Kvalitné matrace sú vyrábané tak, aby dostatočne dýchali, čím sa vo veľkej miere eliminuje tvorba plesní. Najvyššie hygienické štandardy spĺňajú matrace, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov.

V našej ponuke nájdete matrace z hodvábu, bavlny, konskej hrivy či vlny z alpaky. Materiály, ktoré odsávajú vlhkosť, v lete chladia a v zime zohrievajú. Matrace Westieri ocenia aj alergici, nakoľko ich štruktúra je v kombinácii s použitými materiálmi prostredím, kde sa roztoče tvoria minimálne. Garantujeme Vám, že investíciu do luxusného matraca neoľutujete.

starostlivosť o prírodné matrace

Každodenné vetranie matrac osvieži

Aby ste tvorbu plesní a roztočov obmedzili na minimum, nezabúdajte v izbe každé ráno poriadne vyvetrať. Vlhkosť, ktorá sa v matraci v noci vytvorila, sa pri čerstvom vzduchu odparí rýchlejšie.

Matrac pravidelne otáčajte

Vo všeobecnosti možno povedať, že pravidelné otáčanie matracov je veľkým benefitom. Týmto spôsobom sa vyhnete vzniku preležanín či plesní. S pravidelným spánkom v obľúbenej polohe je to totiž úplne bežná vec, ktorá sa môže objaviť aj pri pružinových matracoch.

Niektoré matrace sú prispôsobené aj tým najnáročnejším požiadavkám klientov. Vo Westieri ponúkame matrace vyrábané na mieru, ktoré majú inú látku na zimnej a inú na letnej strane. Ide napríklad o matrace Rembrandt, Caravaggio a Monet, ktorých jedna strana hreje a druhá chladí. Otočte si matrac tak, aby zodpovedal aktuálnemu ročnému obdobiu.

starostlivosť o prírodné matrace

Profesionálne čistenie matracov

Dôležitým tipom pre odporúčanú starostlivosť o prírodné matrace je ich čistenie. Spôsob čistenia matraca je potrebné prispôsobiť jeho typu a materiálu, z ktorého je vyrobený. Väčšinu látok môžete vytepovať vodou a na trhu dnes dokonca nájdete látky, ktoré sú vodoodolné.

Súčasťou našej ponuky je aj nová služba “Čistenie matracov”. Odborne vykonáme čistenie profesionálnym vysokotlakovým čističom priamo v domácnosti našich klientov. Horúca para zbaví matrac nečistôt, dezinfikuje ho a matrac si budete môcť užiť hneď po vyčistení. Ďalšia zo služieb, ktorú ocenia najmä alergici.

starostlivosť o prírodné matrace chránič matraca

Používajte chrániče matracov

Ak si chcete dlhodobo vychutnávať dokonalý spánok, odporúčame k matracu prikúpiť aj samostatný chránič či topper. Tie vďaka svojim vlastnostiam zmäkčujú a chránia matrace, odvádzajú vlhkosť, regulujú teplotu a sú skvelým doplnkom do každej spálne. Chrániče na matrace (alebo toppery) z dielne Westieri je možné prikúpiť ku konkrétnemu matracu, ale aj samostatne.

Dbajte na správnu kombináciu matraca a typu postele

Je veľmi dôležité, na čom bude matrac položený, preto je jeho výber potrebné prispôsobiť aj konštrukcii postele. Matrace Westieri, ktoré sú masívnejšie a ťažšie. Neodporúčame ich používať v kombinácii s roštami, ale priamo s posteľami s tvrdou podložkou. 

Užite si matrace čo najdlhšie

Aj matrace potrebujú starostlivosť, a preto dúfame, že naše tipy budú pre Vašu domácnosť nápomocné. Navštívte náš showroom Westieri v LightParku na Račianskej 90 v Bratislave, kde Vám radi poradíme s výberom vhodného matraca.